ایده تغییر شاخص آلودگی هوا برای که بود؟ | دفاع عجیب سلاجقه از وزیر آموزش و پرورش
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به طرح تغییر شاخصهای آلودگی هوا و تعطیلیها بر مبنای آن واکنش نشان داد.
به گزارش همشهری آنلاین، با ورود به فصل سرما، برودت هوا از سویی و آلودگی هوا از سوی دیگر باعث تعطیلی متوالی مدارس و اعتراض وزارت آموزش و پرورش شد، بهطوریکه ۳ بهمنماه وزیر آموزش و پرورش از تعلیق ملاک شاخصهای کیفیت هوا در تعطیلی مدارس خبر داد و گفت: اگر شاخصهای جهانی کیفیت هوا را ببینید، در کشورهای دیگر شاخص کمتر از ۳۰۰ باشد، تعطیل نمیکنند اما شاخص برای تعطیلی مدارس را برای ما روی ۱۵۰ بستند و تعطیلیها طوری بود که شبیه دوره کرونا شدیم؛ درحالی که شاخصهای آلایندگی ما زیر ۲۰۰ هستند.
پس از صحبتهای نوری و در حالی که منتظر واکنش سازمان محیط زیست به تغییر شاخصهای کیفیت هوا برای جلوگیری از تعطیلی مدارس بودیم، احمد وحیدی وزیر کشور اعلام کرد: سازمانی که طرح تغییر شاخصها را ارائه داده سازمان حفاظت محیط زیست است.
بیشتر بخوانید:
اظهار نظر عجیب وزیر آموزش و پرورش درباره تعطیلی مدارس؛ کار رسانهای دشمن است | مکزیک و چین تعطیل نمیکنند جنجال تعطیلی مدارس ؛ اختلافات بالا گرفت | مخالفت وزارت بهداشت با تغییر استانداردهای شاخص آلودگی هوا برای تعطیلی مدارساین صحبت وزیر کشور یعنی سازمانی که خود باید دغدغه اصلی اجرای قوانین مربوط به کاهش آلودگی هوا مانند آییننامههای شرایط اضطرار آلودگی هوا و قانون هوای پاک را داشته باشد، خواستار تغییر دستورالعملها شده است.
اکنون علی سلاجقه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست نیز در واکنش به این طرح اظهار کرد: به هیچ عنوان این طرح و هیچ پیشنهادی درباره بحث آلایندگیها از سوی سازمان محیط زیست مطرح نشده است. ما تنها در حال انجام و پیگیری اقدامات علمی این موضوع هستیم.
تعطیلی مدارس به محیط زیست هیچ ربطی ندارد
وی افزود: تعطیلی مدارس به یکی از دغدغههای کشور تبدیل شده است چراکه از ابتدای مهرماه دانشآموزان کمتر از ۵۰ روز بهصورت حضوری به مدارس رفتهاند. این موضوع به بحث آموزش و زیرساختهای کشور ضربه اساسی میزند. دانشآموزان در فضای مجازی علاوه بر تاثیرات مخرب آن، به لحاظ علمی نیز نکات لازم را یاد نمیگیرند. بدین جهت وزارت آموزش و پرورش بانی این کار شد و این موضوع را پیشنهاد و مطرح کرد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید و خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت و درمان، سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان هواشناسی شاخصهای خاص خود را دارند. تعطیلی مدارس به محیط زیست هیچ ربطی ندارد و هیئت وزیران در هیئت دولت باید تصمیمات لازم را بگیرند.
هیات وزیران اکنون میتواند به تغییر شاخصهای آلایندگی و تعطیلی بر مبنای آن اقدام کنند
وی ادامه داد: هیات وزیران سال ۹۷ برای شاخصهای آلایندگی و تعطیلی بر مبنای آنها تصمیمات لازم را اتخاذ کرد. اکنون نیز میتواند به تغییر آن اقدام کنند.
بیشتر بخوانید:
اینفوگرافیک | شاخص کیفیت هوا برای تعطیلی مدارس در برخی کشورهای جهان واکنش رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوا به اظهارات وزیر آموزش و پرورش | چرا مصوبه تعطیلی مدارس علمی نیست؟ | رقم هولناک خسارت آلودگی هوا به اقتصاد کشورشاخصهای آلودگی هوا باید انعطافپذیر باشد
سلاجقه در پایان ضمن موافقت با این طرح توضیح داد: در بسیاری از کشورها با رسیدن شاخص به ۲۰۰ تا ۳۰۰ نیز کشور را تعطیل نمیکنند. بدین جهت شاخصها باید به نحوی باشد که تعطیلی مهدکودکها، دبستان، سنین بالاتر و حتی برای افراد مبتلا به بیماریهای خاص به طور متفاوت از یکدیگر مشخص شود. طیف و محدوده فعلی باید تغییر پیدا کند به طوریکه با رسیدن شاخص به ۱۵۰ کشور تعطیل نشود. طیف شاخصهای آلودگی هوا باید انعطافپذیر باشد.
کد خبر 738958منبع: hamshahrionline-738958